26 Temmuz 2014 Cumartesi

Malzemeler
1 küçük limonun suyu 4 yemek kaşığı zeytinyağı Et ve soğanı kavurmak için 1 orta boy soğan Küçük küp doğranmış Tuz Karabiber 250 g az yağlı dana kıyma 2 su bardağı su 8 adet ayıklanmış, soyulmuş enginar 1 adet havuç, 2 yemek kaşığı konserve tane bezelye 2 adet küçük taze patates
Tarif
Geniş bir kap içine enginarları, suyu, limon suyunu koyun, 10 dakika pişirin. Süzün, iki kaşık yağla kısık ateşte biraz kızartın, kenara alıp bekletin. Bir kap içinde kalan yağı kızdırın, soğanı ekleyip hafif pembeleştirin, kıymayı ilave edin, karıştırarak kavurun, tuz ve karabiberi arzunuza göre ekleyin, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Kıymayı ateşten alıp havuç, bezelye ve patatesle karıştırın. Beklettiğiniz enginarları yayvan ve düz tabanlı bir tencereye yerleştirin, enginarların yarısına kadar su ekleyin, pişirdiğiniz kıymayı bir kaşıkla enginarların göbeklerine eşit şekilde dağıtın, ağzını kapatıp orta ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ateşten aldığınızda üzerine dilerseniz kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda lütfen Türkçe ' yi güzel kullanınız.

Bilgili Yayın Yönetimi...

Dikkat ! : Küfür yada uygunsuz içerik içeren yorumlar yasaktır.Bu tür yorumlar site yönetimi tarafından tespit edilip silinmektedir.Fakat gözden kaçan yorumları ctn@turk.tc veya tospmailbomber@gmail.com adreslerinden bizlere iletebilirsiniz.