
ACIKMA VE HALSİZLİĞE KARŞI KEPEKLİ YA DA TAM BUĞDAY EKMEĞİ
Ramazan ayında tüketilen ekmek konusunda da uyarılarda bulunan Atmaca, “Tabi ki Ramazan ’ın vazgeçilmezi pidedir. Pide adeta sembolize hale geldi. Ama burada özellikle sahurda insanların tam buğday ekmeği ya da kepekli ekmek yemelerini tavsiye ediyorum. Özellikle bazı insanlarda iftara doğru bir baş ağrısı, halsizlik başlıyor ve kendilerini yatağa atmak zorunda kalıyorlar. Özellikle bu insanların kepekli ekmek ya da tam buğday ekmeğine dönmelerini tavsiye ediyorum. Görecekler ki bu şikayetleri kaybolacak ya da belirgin bir şekilde azalma gösterecek” şeklinde konuştu.
SAHURDA TATLI YEMEYİN
Ramazan ayında tatlıya bir sınırlandırma getirilmesini isteyen Atmaca şu bilgileri verdi: “Tatlı yememek sahurda çok önemlidir. Tatlıyı hiç bir zaman önermiyoruz. Beyaz şekerin girdiği hiç bir gıdayı ne sahurda ne iftarda önermiyoruz ama bazen bir ihtiyaç olabiliyor. Orda da ölçülü olmalarını öneriyorum ve en doğrusu tatlı ihtiyacını karpuz gibi, hurma gibi tatlı meyvelerle gidermeleri konusunda çabaları olursa zamanla bu alışkanlık haline dönebilir. İftara başlarken her zaman söylediğimiz gibi bir çorbadan sonra mümkünse biraz ara vermek ve daha sonra diğer yemeklerle devam etmek şeklinde bir beslenme öneriyoruz. Gecenin çok kısalmasından dolayı insanlar gece yiyorlar, bir daha sahura kalkmıyorlar. Halbuki mutlaka sahurun son süresine kadar beklemek gerekiyor. Çünkü uzun bir açlık dönemi ve susuzluk tehlikesi var. Özellikle yaşlılar ve aktivite gerçekleştirecek kişiler için susuzluk riski var. Bu susuzluk riskini çok sulu meyvelerle giderilebilir.”
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınızda lütfen Türkçe ' yi güzel kullanınız.
Bilgili Yayın Yönetimi...
Dikkat ! : Küfür yada uygunsuz içerik içeren yorumlar yasaktır.Bu tür yorumlar site yönetimi tarafından tespit edilip silinmektedir.Fakat gözden kaçan yorumları ctn@turk.tc veya tospmailbomber@gmail.com adreslerinden bizlere iletebilirsiniz.